loading...
همه چی در همه
سیدمیثم سیدی بازدید : 79 سه شنبه 20 فروردین 1392 نظرات (0)


بدن انسان هر روز به غذا احتياج دارد. غذا موجب سلامتي و شادابي مي شود. اما اگر در انتخاب ، تهيه و مصرف آن به نكات بهداشتي توجه نشود، ممكن است موجب بيماري و حتي مرگ شود. بعضي از بيماري هاي ناشي از خوردن غذا، پس از چند ساعت يا حتي چند روز آشكارمي شود. مثل : انواع مسموميت هاي غذايي، كه اغلب با اسهال و استفراغ همراه است. گاهي غذاي ناسالم روي اعضاي بدن به آهستگي اثر مي گذارد و ممكن است بعد از روزها، ماه ها يا سال ها به صورت بيماري هاي خطرناكي چون: حصبه و بعضي از انوع سرطان ها ظاهر شود.

مراكز تهيه و فروش غذا:
عرضه ي بهداشتي غذا در مكان هاي عمومي مانند: رستوران ها، هتل ها، مسافرخانه ها، چاي خانه ها و ... موضوع بسيار مهمي است. تهيه و عرضه ي مواد غذايي، قوانين و آئين نامه هاي بهداشتي خاص خود را دارد. بخشي از اين آيين نامه در زمينه هاي مختلف از جمله: بهداشت مواد اوليه، بهداشت كاركنان ، بهداشت محيط ، وسايل و تجهيزات و هم چنين بهداشت نگه داري مواد غذايي است.

نكاتي كه در تهيه ، پخت و نگه داري غذا بايد رعايت شود:
1 – قبل از شروع كار، دست ها با آب گرم و صابون شسته شود. ناخن ها كوتاه باشد. تا حد ممكن از لباس و سرپوش تميز و مناسب استفاده شود.
2 – محيط آشپزخانه تميز و منظم ، داراي نور، تهويه ي مناسب و هم چنين عاري از حشرات و جوندگان باشد.
3 – براي از بين بردن ميكروب ها، بهتر است مواد غذايي، بخصوص گوشت و مرغ، خوب پخته شود.
4 – زباله ها در كيسه هاي محكم و سطل هاي دردار جمع آوري و هر روز در زمان مناسب به خارج از منزل منتقل شود.

ايمني در آشپزخانه :
حوادث ناشي از وسايل و مواد موجود در آشپزخانه ها،‌كودكان و بزرگ سالان را تهديد مي كند. بخصوص خطر در كمين كودكان است كه بايد به هر نحو از ورود آن ها به آشپزخانه، بخصوص هنگام كار و آشپزي، جلوگيري كرد. خطرهاي موجود عبارت است از : انفجار و آتش سوزي ، برق گرفتگي ، سوختگي و بريدگي است.

2 – پوشاك :
تعريف الياف :
الياف رشته هايي بسيار نازك يا مويي شكل است كه به صورت طبيعي يا مصنوعي وجود دارد: الياف را به خاطر ظرافت و حالت خاصي كه دارد، نمي توان به مصرف رساند. مگر آنكه آن ها را ابتدا به صورت نخ درآورده ، سپس از آن ها پارچه توليد كنيد.

انواع پارچه :
جنس پارچه به نوع اليافي بستگي دارد كه در تهيه و توليد آن بكار رفته است. اليافي كه در پارچه بافي بكار مي رود، طبيعي يا مصنوعي هستند.
الف – الياف طبيعي: به اليافي كه در طبيعت وجود دارد، الياف طبيعي مي گويند اين الياف به سه دسته تقسيم مي شوند. گياهي ،‌حيواني و معدني
ب – الياف مصنوعي : اليافي كه در طبيعت وجود ندارد ولي انسان با استفاده از روش هاي مختلف شيميايي ، آن ها را توليد مي كند. مانند: نايلون و ريون

روش كار با ماشين دوخت:
الف – نخ كردن ماشين دوخت
ب – پركردن ماسوره
ماسوره را بر روي ميله ي مخصوص قرار داده، نخ را در مسير تعيين شده روي چرخ يا راهنما عبور دهيد و پركنيد. بهتر است، پس از تنظيم چرخ و قبل از شروع به كار در روي يك تكه پارچه بي مصرف از جنس پارچه ي مورد نظر، دوخت را امتحان و بقيه را بدقت نگاه كنيد.

قلاب بافي :
ميل قلاب بافي داراي شماره هاي مختلف است. اين ميل هر چه شماره آن بالاتر باشد، نازك تر و هرچه پائين تر باشد،‌ضخيم است. همواره سعي كنيد نخ و ميل قلاب براي بافت با يك ديگر تناسب داشته باشند.
اصول اوليه ي بافت با يك ميل (قلاب بافي)
با انگشت يك حلقه از نخ درست كنيد، حلقه را روي ميل بگيريد و سرنخ شروع را بكشيد. ميل را مي توانيد مثل مداد بين انگشت و شست و سبابه ي دست راست نگه داريد. ( براي هر دانه زنجيره، نخ را دور نوك ميل بيندازيد و حلقه را بكشيد، كار بافتني، با ميل هميشه با اين دانه شروع مي شود و علامت آن در نقشه 0 است) كه به نام كوك زنجيره است. پس از اين كه زنجيره را زديد، با توجه به مدلي كه انتخاب كرده ايد، زنجيره را بزنيد، توجه كنيد كه در انتهاي كار در بافت زنجيره، هميشه يك حلقه روي قلاب داريد.
براي برگرد و بافت پايه ، دو زنجيره بزنيد و برگرديد. سپس دو زنجيره ي اولي نوك ميل را فرو كنيد و نخ را دور ميل بيندازيد. بعد آن را از ميان دو دانه روي ميل بيرون بكشيد. اين عمل را با علامت (×) در بافت به نام تك بافت نشان مي دهند.
با آموزشي كه ديديد مي توانيد روي زنجيره هايي را كه زده ايد،‌ببافيد و اين عمل را تكرار و تمرين كنيد.
بافت ديگر اين گونه است كه يك نخ دور ميل بيندازيد و يك حلقه از ميان دانه هاي بعدي بكشيد. نخ را دوباره دور ميل ميل بيندازيد و در يك حركت آن را از داخل سه حلقه روي ميل كشيده تا خود يك دانه روي ميل بوجود بياورد. اين بافت به نام نيم دوبل و با علامت ( T ) نشان داده مي شود.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
با عرض سلام و تشکر فراوان از شما برای بازدید از وبلاگ امیدوارم توانسته باشیم مطالب مورد پسند شما را در وبلاگ گذاشته باشیم. از شما خواهشمندیم که این وبلاگ را به دوستانتان معرفی کنید و با گذاشتن نظرات سازنده وبلاگ را بی عیب و نقص کنید
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    دیکشنری آنلاین
    برای رفتن به دیکشنری آنلاین کلیک کنید.   
    دانلود موزیلا فایرفاکسmozilla-firefox
    برای دانلود موزیلا فایرفاکس مرورگر اینترنت کلیک کنید
    صفحه شخصی سیدمیثم سیدی
    آمار سایت
  • کل مطالب : 106
  • کل نظرات : 16
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 5
  • آی پی امروز : 4
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 6
  • باردید دیروز : 6
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 12
  • بازدید ماه : 186
  • بازدید سال : 1,175
  • بازدید کلی : 31,989
  • کدهای اختصاصی
    امارگیر